Jdi na obsah Jdi na menu
 


57.) 23.5.2020, 12:56 - Únik ropných produktů

25. 5. 2020

Jednotka vyjela k úniku ropných látek do ulice Dukelská. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o nepravidelnou skvrnu od ropného produktu začínající na nedaleké benzínové stanici v ulici Litomyšlská táhnouce se do ulice Dukelská a dále do ulice Vysokomýtská v celkové délce cca 400m. Na místo byla povolána další technika se sorbentem. Největší úniky byly likvidovány a zasypány pomocí sorbentu, tak aby se zamezilo vniknutí do kanalizace. Na místo se dostavila Policie ČR a jednotka se mohla vrátit na základnu.

Obrázek k tomuto výjezdu na úvodní stránce je pouze ilustrativní.

Technika:  TA 1 (Mitubishi L200),  TA 2 (Mercedes Benz)

 

V tento den se také stalo:

1618 - Třetí pražská defenestrace, která se považuje za začátek třicetileté války; stavové vedeni Jindřichem Matyášem Thurnem vyhodili z oken královského místodržitelsví na Pražském hradě Viléma Slavatu z Chlumu a Košumberka, Jaroslava Bořitu z Martinic a písaře Filipa Fabricia.

1978 - Únos školního autobusu: Trojice bratranců Barešových přepadla autobus s řidičem a 39 cestujícími z gymnázia Říčany, s cílem vynutit si průjezd do západního Německa. Po vyjednávání a propuštění všech studentů došlo na přechodu Pomezí nad Ohří k přestřelce, při které zemřel řidič autobusu a jeden z pachatelů (Milan Bareš); zbylí dva únosci byli zadrženi a odsouzeni.

2017 - Vězeň Jiří Kajínek odsouzený k doživotnímu trestu odnětí svobody byl po obdržení prezidentské milosti propuštěn.

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 57.) 23.5.2020 - Únik N.L.