Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.) 2.2.2018, 11:34 - Technická pomoc

6. 2. 2018

Několik minut před obědem jsme byli vysláni k odchytu labutě poblíž Obchodní akademie a střední odborné školy cestovního ruchu v Chocni (lidově u "akády"). Na břehu řeky Tiché Orlice se zde nacházela labuť velká (lat. Cygnus olor) se zjevně poraněným křídlem. Ale nebyla to obyčejná labuť. Byla začarovaná. A nebyla to kadibudka, byla to "extra labuť". Slavná baletní labuť Salza Verde. Večer měla vystupovat v Praze na premiéře baletu "To nejlepší z Labutího jezera" v Divadle Hybernia (začátek představení v 19,30).

Vše ale dopadlo jinak. Po domluvě se záchrannou stanicí Pasíčka jsme Salzu šetrně odchytli, převezli ji k nám na stanici a vyčkali na příjezd pracovníka záchranné stanice. To bylo kolem poledne. Na tomto místě je nutné zmínit, že k obědu jsme měli vepřové a zmíněnou labuť skutečně odvezli na Pasíčka!!

Bohužel zranění křídla znemožnilo Salze vystupovat, proto za ni večer na premiéře musela zaskočit ostřílená baletní labuť na penzi, Klotylda (čtvrtá zprava). Lístky na další představení, tentokrát již se Salzou Verde, můžete zakoupit na stránkách divadla.

Technika:  TA 1 (Mitsubishi L200)