Jdi na obsah Jdi na menu
 


71.) 29.9.2017, 12:21 - Dopravní nehoda

2. 10. 2017

Jednotka byla vyslána k dopravní nehodě na výpadovce z Chocně směr Brandýs nad Orlicí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zde došlo ke střetu osobního auta a polského kamionu německé výroby. Stalo se tak přesně 79 let poté, co byla podepsána Mnichovská dohoda. Kamion značky MAN jedoucí směr Brandýs nad Orlicí zde v ostré levotočivé zatáčce šlápl zadními koly návěsu na blatník malému červenému autíčku značky Hyundai. Ke zranění osob nedošlo. Poškozena byla ale levá přední část korejského vozu. Jednotka ve spolupráci s jednotkou HZS Vysoké Mýto provedla protipožární opatření a kyvadlově řídila dopravu. Po vyšetření nehody Policií ČR byl proveden finální úklid vozovky a obě jednotky se vrátily zpět na své základny.

Technika JSDH Choceň:  TA 1 (Mitsubishi L200), CAS 16 (Praga NTS)

Technika HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen), CAS 24 (T 815)

 

Vzhledem k tomu, že šlo o mezinárodní incident, je zde uveden také překlad v polštině. Upozornění: Text přeložen pomocí překladače pana Googla. Důrazné varování: Ze správnostních důvodů nepřekládat zpátky!!!

Jednostka została wysłana na wypadek drogowy na posterunku z Chocna do Brandýs nad Orlicí. Po przyjeździe stwierdzono, że nastąpiło zderzenie samochodu osobowego i polskiej ciężarówki niemieckiej produkcji. Stało się to dokładnie 79 lat po podpisaniu porozumienia z Monachium. Ciężarówka MAN, kierująca się na Brandýs nad Orlicí, pochyla się na tylnych kołach przyczepy na błotniku małego, czerwonego samochodu Hyundai w ostrym, lewoskrętnym skrętu. Nie było żadnych obrażeń ciała. Jednak lewy przód koreańskiego samochodu został uszkodzony. Jednostka, we współpracy z jednostką HZS Vysoké Mýto, stosowała środki ostrożności i ruchu wahadłowego. Po zbadaniu policji wypadku przeprowadzono końcowe czyszczenie drogi i obie jednostki powróciły do ich bazy.

Technika gaśnicza:

JSDH Choceň:  TA 1 (Mitsubishi L200), CAS 16 (Praga NTS)

HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen), CAS 24 (T 815)

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 71.) 29.9.2017 D.N.