Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.) 18.2.2017, 14:25 - Dopravní nehoda

21. 2. 2017

Když se 18. února 1198 stal Cučimikado japonským císařem, neměl ani tušení, co se stane za 819 let malému japonskému autíčku kdesi v Čechách.......

Krátce před půl třetí odpoledne došlo na křižovatce mezi Chocní a Koldínem k vzájemné šarvátce dvou osobních vozidel rozdílné národnosti (v levém rohu nastoupila dieselová Škoda Octavia, v protějším rohu benzínová Toyotka Yaris). Tento česko-japonský zápas však skončil v podstatě nerozhodně. Plně pojízdné nezůstalo ani jedno.

V době našeho příjezdu byla na místě již přítomna Policie ČR a obě řidičky byly mimo vozidla. Jedna z nich si stěžovala na bolest nohy se zjevným otokem (v jejím vozidle došlo k aktivaci airbagu), proto byla přivolána ZZS k jejímu ošetření. Jednotka provedla protipožární zabezpečení a odpojení AKU (u jednoho z vozidel byla viditelně poškozená el. instalace). Únik provozních kapalin byl zasypán sorbentem. Členové jednotky prováděli řízení provozu na komunikaci až do zadokumentování nehody Policií ČR, následně odstranili vozidla mimo křižovatku a provedli úklid vozovky.

Technika JSDH Choceň:  TA 1 (Mitsubishi L200),  CAS 16 (Praga NTS)

Technika HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 13.) 18.2.2017 - D.N.