Jdi na obsah Jdi na menu
 


93.) 10.11.2017, 10:03 - Technická pomoc

14. 11. 2017

V pátek dopoledne dorazil do našeho města uprchlík ze sousedního lesopole. Pravděpodobně zde chtěl požádat o azyl, neboť prchal před (jak říká definice uprchlíka) ozbrojeným konfliktem a pronásledováním. V patách mu totiž byla flintami vyzbrojená skupina. Ve snaze setřást své pronásledovatele, pokusil se schovat v zelené (nikoliv růžové) zahradě rodinného domu na kraji města (tam co není ta nemocnice). Majitel pozemku však neměl pro jeho jednání pochopení, proto se vydal dále do města.

A teď přicházíme na scénu my, hasiči. Tři minuty po desáté jsme voláni do ulice Záměstí na pomoc při vyhledávání zraněného uprchlíka - divočáka (lat. Sus scrofa). Na udaném místě se však již nenalézal. Proto jsme se přesunuli do ulice Bj. Krawce, kde byl také hlášen jeho výskyt. Ani tam jsme však štětinaté sudokopyto neobjevili. Po dohodě s Policií ČR, která byla také na místě, jsme se tedy vrátili zpět na základnu.

Divočák byl nakonec nalezen až někde u přejezdu v Pelinách ležíce nedýchajíce. Osudným se mu zřejmě stalo blíže neupřesněné krvácející zranění (možná střelné) umocněné dlouhým během a celkově stresovou situací. Než se však dostal až sem, prodral se několika drátěnými ploty v zahradách domů v Jungmannově ulici (v jednom případě dokonce pronikl až do chodby jednoho z domů), přeběhl silniční most přes řeku Tichou Orlici a minul restauraci Jachta, ve které se ani nezastavil (zřejmě ho vyděsil řízek z kančí krkovice podávaný k obědu ve středu 15.11.).

Zda nakonec skončil se zelím, na šípkové nebo jinak není hasičům známo. Každopádně salám jsme nedostali.

Technika JSDH Choceň:  CAS 16 (Praga NTS)

Technika HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen)