Jdi na obsah Jdi na menu
 


100.) 30.9.2016, 8:21 - Požár

30. 9. 2016

Na jubilejní 100. výjezd jsme byli vysláni krátce před půl devátou dopoledne, kdy nám byl nahlášen požár v areálu firmy FILOGROUP (bývalá Perla). Ihned jsme vyrazili s oběma cisternami a není náhodou, že jsme na místě byli prakticky okamžitě. Z naší hasičské stanice je to co by kamenem přes řeku Tichou Orlici dohodil. Na místo dorazily také jednotky HZS Vysoké Mýto a JSDH Vysoké Mýto. Požár vznikl v jednom ze tří míchacích strojů přádelny, od kterého začala hořet zpracovávaná bavlna. Vzhledem k silnému zakouření prostor byl celý zásah proveden v dýchací technice. Požár jsme dostali pod kontrolu před desátou hodinou. Dále jsme prováděli odvětrání zadýmených prostor s použitím přetlakové ventilace, rozebírali postižený stroj a postupně vytahali veškerou bavlnu ze stroje ven. Bavlněné ponožky a oblečky pro psy holt nebudou. Další informace naleznete v příspěvku na www.pozary.cz

Doplnění: V jednu hodinu odpoledne jsme se na místo požáru vrátili znovu. Tentokrát bylo naším úkolem vyčistit část klimatizace, do které se vlivem požáru dostaly kusy bavlny a hrozilo zde opětovné nebezpeční vzniku požáru.

Upozornění pro "některé zvídavé" občany: Během této události nedošlo k poškození, rozbití ani zničení žádné osoby. V pořádku jsou jak zaměsnanci podniku, tak zasahující hasiči. Sanitka, které během zásahu několikrát projela městem, neměla s touto událostí žádnou spojitost!!

Technika:

JSDH Choceň:  CAS 16 (Praga NTS), CAS 32 (Tatra 148)

HZS Vysoké Mýto:  CAS 20 (Mercedes Benz Atego)

JSDH Vysoké Mýto:  CAS 30 (Tatra 815)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 100.)30.9.2016 - Požár