Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.) 23.1.2023, 17:19 - Dopravní nehoda

26. 1. 2023

Jednotka vyjela k dopravní nehodě za obcí Skořenice na komunikaci č.316. Na místě zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o osobní vozidlo, které se nacházelo na střeše. Řidič, který cestoval sám byl již mimo vozidlo. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a zabezpečili vozidlo proti požáru. Následně byl řidič předán do péče posádky ZZS. Na místo se dostavily hlídky Policie ČR. Místo zásahu bylo předáno veliteli zásahu z Královehradeckého kraje a jednotka se vrátila na základnu.

Frází "na střeše" byla myšlena skutečnost, že vozidlo skončilo v oboře s kolami nahoře a střechou dolů, nikoliv zaparkované v místě střešní krytiny zánovního domu, který se v dané lokalitě nenacházel. Obrázek k tomuto výjezdu na úvodní stránce je pouze ilustrativní. 

Situace, kdy automobil skončí na skutečné střeše domu, jsou ojedinělé. Jeden z nejznámějších případů se stal v roce 2009 v Sasku. Dle dosud neověřených informací tehdy babička požádala svého vnuka, zda by ji nehodil do kostela. Mladík babičce rád vyhověl.

 

Technika JSDH Choceň:  VEA (Ford Ranger),  CAS 16 (Praga NTS)

Technika HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 6.) 23.1.2023 - D.N.