Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve čtvrtek 22 března se i naši členové zůčastnili slavnostního znovu otevření veřejného letiště Choceň.

TISKOVÁ ZPRÁVA

 

     Dne 22. března 2007 bylo za účasti náměstka hejtmana Pardubického kraje ing. Ivo Tomana, starosty Města Chocně pana Miroslava Kučery a dalších hostů slavnostně opět otevřeno veřejné letiště Choceň určené pro provoz všech kategorií ultralehkých letadel, vrtulníků Záchranné služby, zemědělských a hasících letadel.

 

       Letiště, které klubu k užívání pronajala akciová společnost KŐGEL, bylo uvedeno do provozu zásluhou občanského sdružení PILOTKLUB Choceň, které sdružuje nejen praktické piloty, ale i modeláře a další příznivce létání a které za pomoci Pardubického kraje, Města Chocně a řady sponzorů  rekonstrukce a úpravy realizovalo. Mimo nutných úprav plochy a okolí, leteckého značení, byl zrekonstruován objekt řídící věže, kde mimo prostor pro řízení letového provozu vznikl i příjemný letecký klub s možností občerstvení i omezeného ubytování. Pokračuje se dál v opravách hangáru a ostatních objektů.

 

      Letiště bude sloužit i rozvoji letecké turistiky v regionu, neboť tak jak je v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví sportu a turistiky běžné, na letišti se v průběhu roku očekává provoz cizích letadel, která přiletí navštívit letiště i Město Choceň. Proto pilotní klub připravuje koordinaci své činnosti v této oblasti s Informačním centrem Města Chocně tak, aby letiště mimo svých základních funkcí přispělo i turistickému rozvoji města a  regionu.

 

 

 

                                                                                                                Ing. Milan Pavlíček

                                                                                                             místopředseda sdružení

                                                                                                            zástupce náčelníka klubu